• Посилання скопійовано

Звірити дані отриманої ПН з даними ЄРПН можна шляхом надіслання органу ДПС запиту в електронному вигляді

Чи можна перевірити, чи включено податкову накладну до Єдиного реєстру податкових накладних, щоб віднести суму ПДВ до кредиту? Якщо так, то як це зробити?

Покупець має право звірити дані отриманої податкової накладної з даними Єдиного реєстру податкових накладних шляхом надіслання органу ДПС в електронному вигляді запиту щодо такої податкової накладної.

На запит покупця стосовно надання інформації, що міститься у Єдиному реєстрі, орган ДПС в електронному вигляді видає:

— зокрема, про податкову накладну та/або розрахунок коригування — витяг з Єдиного реєстру.

Звертаємо увагу, що відсутність факту реєстрації платником податку — продавцем товарів/послуг податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних та порушення порядку заповнення податкової накладної не дає права покупцю на включення сум ПДВ до податкового кредиту та не звільняє продавця від обов’язку включення суми ПДВ, зазначеної у податковій накладній, до суми податкових зобов’язань за відповідний звітний період.

Виявлення розбіжностей даних податкової накладної та Єдиного реєстру податкових накладних є підставою для проведення органами ДПС документальної позапланової виїзної перевірки продавця та у відповідних випадках покупця товарів/послуг.

З відповідей на запитання підприємців, наданих податківцями Херсонщини на громадському обговоренні податкового законодавства України

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»