• Посилання скопійовано

Коли подавати заяву за формою №1-ПДВ

Який термін подання реєстраційної заяви за ф. №1-ПДВ особами, які відповідають вимогам, визначеним п. 181.1 ст. 181 ПКУ, при переході зі спрощеної системи оподаткування, що не передбачає сплату ПДВ, на сплату інших податків та зборів, а також у разі зміни ставки єдиного податку?

Відповідно до абзацу першого п. 183.4 ст. 183 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями у разі переходу осіб зі спрощеної системи оподаткування, що не передбачає сплати податку, на сплату інших податків і зборів, установлених ПКУ, у випадках, визначених главою 1 р. XIV ПКУ, за умови що такі особи відповідають вимогам, визначеним п. 181.1 ст. 181 ПКУ, реєстраційна заява подається не пізніше 10 числа першого календарного місяця, в якому здійснено перехід на сплату інших податків і зборів, установлених ПКУ. Якщо такі особи відповідають вимогам, визначеним пунктом 182.1 ст. 182 ПКУ, реєстраційна заява подається у строк, визначений п. 183.3 цієї статті. Пунктом 183.3 ст. 183 ПКУ встановлено, що у разі добровільної реєстрації особи як платника податку або особи, яка відповідає вимогам, визначеним пп. 6 п. 180.1 ст. 180 ПКУ, реєстраційна заява подається до органу ДПС не пізніше ніж за 20 календарних днів до початку податкового періоду, з якого такі особи вважатимуться платниками податку та матимуть право на податковий кредит і виписку податкових накладних. Згідно з абзацом другим п. 183.4 ст. 183 ПКУ у разі зміни ставки єдиного податку відповідно до пп. «г» пп. 4 п. 293.8 ст. 293 ПКУ, реєстраційна заява подається у строк, визначений п. 183.2 цієї статті. Пунктом 183.2 ст. 183 ПКУ визначено, що у разі обов’язкової реєстрації особи як платника податку реєстраційна заява подається до органу ДПС не пізніше 10 числа календарного місяця, наступного за місяцем, в якому вперше досягнуто обсягу оподатковуваних операцій, визначеного у ст. 181 ПКУ.

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»