• Посилання скопійовано

Якщо постачальник не поспішає реєструвати ПН в ЄРПН, на нього можна поскаржитися до податкової

Ми працюємо з великим постачальником продукції. При кожній поставці він виписує нам ПН з хрестиком «Включено до ЄРПН», але сам їх ще не зареєстрував. Мотивує тим, що має 20 календарних днів і ще встигне це зробити. Але як бути з податковим кредитом? За фактом ПН ми отримали, але їх ще не зареєстровано. Суми поставок — близько 200 тис. грн з ПДВ. Це на кінець місяця у нас будуть великі ПЗ, бо ми не можемо їх включити до декларації... Може, можна їх включити і подати додаток 8 до декларації та не сплачувати ці ПЗ?

Відповідно до п. 201.10 ст. 201 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI, зі змінами та доповненнями, у разі відмови продавця товарів/послуг надати податкову накладну або в разі порушення ним порядку її заповнення та/або порядку реєстрації в Єдиному реєстрі покупець таких товарів/послуг має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву зі скаргою на такого постачальника, яка є підставою для включення сум податку до складу податкового кредиту. До заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів/послуг або копії первинних документів, складених відповідно до Закону України від 16 липня 1999 року №996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», зі змінами та доповненнями, що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»