• Посилання скопійовано

ПН, виписані при постачанні імпортних товарів, підлягають реєстрації в ЄРПН на всіх етапах їх постачання на митній території України

Чи підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних податкові накладні, виписані на всіх етапах постачання товарів, ввезених (імпортованих) на митну територію України?

Платник податку зобов’язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою податкову накладну, у якій зазначаються в окремих рядках такі обов’язкові реквізити, зокрема код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України) (п. 201.1 ст. 201 ПКУ.

Тобто код товару, ввезеного (імпортованого) на митну територію України, згідно з УКТ ЗЕД зазначається постачальниками у податковій накладній на всіх етапах постачання такого товару на митній території України.

Крім того, відповідно до п. 11 підр.2 р.ХХ «Перехідні положення» ПКУ реєстрація податкових накладних продавцями в Єдиному реєстрі податкових накладних запроваджена у разі, якщо сума ПДВ в одній податковій накладній становить понад 10 тисяч грн — з 1 січня 2012 року.

Податкова накладна, в якій сума ПДВ не перевищує 10 тисяч грн, не підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних.

Водночас податкова накладна, виписана при здійсненні операцій з постачання підакцизних товарів і товарів, ввезених на митну територію України, з 1 січня 2012 року підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних незалежно від розміру ПДВ в одній податковій накладній.

Враховуючи зазначене, податкові накладні, виписані при здійсненні операцій з постачання товарів, ввезених (імпортованих) на митну територію України, підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних на всіх етапах їх постачання на митній території України.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»