• Посилання скопійовано

Як визначається місце складання первинки при постачанні послуг?

Місцем постачання послуг, пов'язаних зі створенням серверної частини комп’ютерної гри, та інших послуг у сфері інформатизації українською компанією на користь нерезидента є місце реєстрації отримувача таких послуг

Як визначається місце складання первинки при постачанні послуг?
У своєму аналізі ДПС підкреслила, що за результатами проведеної перевірки ТОВ «Б» контролюючим органом встановлено відсутність нарахування податкових зобов'язань з ПДВ щодо надання послуг, пов'язаних зі створенням серверної частини комп’ютерної гри, українською компанією на користь нерезидента, внаслідок чого занижено податок на додану вартість за травень – грудень 2022 року.

 

Позиція платника податку

Платник податків просив скасувати оскаржене податкове повідомлення-рішення, оскільки вважав його необґрунтованим та таким, що суперечить вимогам чинного законодавства України з огляду на те, що положеннями Податкового кодексу України не ототожнюється місце складання первинних документів з місцем постачання послуг.

 

Результати розгляду скарги

Відповідно до п. 186.4 ПКУ, місцем постачання послуг є місце реєстрації постачальника, крім операцій, зазначених у пунктах 186.2186.3 і 186.3-1. Водночас положеннями п. 186.3 ПКУ передбачено, що місцем постачання зазначених у цьому пункті послуг вважається місце, в якому отримувач послуг зареєстрований як суб'єкт господарювання або - у разі відсутності такого місця - місце постійного чи переважного його проживання.

При цьому діючими положеннями ст. 186 ПКУ не передбачено, що місце складання первинних документів є місцем постачання послуг.

Отже, місцем постачання послуг, пов'язаних зі створенням серверної частини комп’ютерної гри, та інших послуг у сфері інформатизації українською компанією на користь нерезидента є місце реєстрації отримувача таких послуг.

Враховуючи вищевикладене, рішенням ДПС задоволено скаргу платника податків.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»