• Посилання скопійовано

Яких помилок припускаються платники ПДВ під час заповнення таблиці даних?

Найпоширенішими помилками є зазначення кодів товарів згідно з УКТЗЕД у такому порядку, що неможливо простежити зв'язок між кодами придбання і кодами постачання; зазначення кодів КВЕД, яких немає в реєстраційних даних

Яких помилок припускаються платники ПДВ під час заповнення таблиці даних?

ДПС у Черкаській області розповідає про особливості подання таблиці даних платника податку.

 

1. Які документи, крім пояснень, слід додавати до таблиці даних платника податку?

Відповідно до п. 14 Порядку №1165 таблиця даних платника податку подається з поясненням, в якому зазначається вид діяльності, з посиланням на податкову та іншу звітність. Крім пояснень, надано можливість платникам надавати копії документів для підтвердження достовірної інформації, зазначеної у таблиці даних. Зокрема, проте не виключно, платником надається інформація про основні фонди, які використовуються у виробничій діяльності, джерела їх походження та документальне підтвердження придбання/оренди тощо.

 

2. Чи можна подавати таблицю даних платника податку «на випередження» щодо продукції, яка наразі виготовляється/вирощується?

Отримання попередньої оплати за товари, постачання яких ще не відбулося, не позбавляє платника податку права навести у таблиці даних платника податку інформацію щодо товарів, стосовно яких її отримано.

 

3. Яких типових помилок припускаються платники податку під час заповнення таблиць даних платника податку?

Типовими помилками при заповненні таблиці даних платника податку є: заповнення всупереч п. 13 Порядку №1165; зазначення кодів товарів згідно з УКТЗЕД у такому порядку, що неможливо простежити зв'язок між кодами придбання і кодами постачання; зазначення кодів КВЕД, яких немає в реєстраційних даних платника; подання таблиці даних платника податку без пояснення з посиланням на податкову та іншу звітність суб’єкта господарювання.

***

Всі новини на тему заповнення та подання таблиць даних можна переглянути тут.

Джерело: ДПС у Черкаській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»