• Посилання скопійовано

Банк самостійно визначає перелік документів для ідентифікації клієнтів

Законодавство не містить переліку документів, на підставі яких банк зобов'язаний проводити банківські операції та ідентифікацію клієнтів

Банк самостійно визначає перелік документів для ідентифікації клієнтів

Національний банк у листі від 13.03.2015 р. №50-03014/16550 розглянув питання про перелік документів, що посвідчують особу, які є підставою для здійснення касових операцій.

Так, Нацбанк наголошує, що законодавство не містить переліку документів, на підставі яких банк зобов'язаний проводити банківські операції та ідентифікацію клієнтів.

Таким чином, банк вправі самостійно визначати перелік офіційних документів клієнта, на підставі яких на його думку можливо достовірно встановити усі необхідні відомості, що вимагаються при заповненні касових документів.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»