• Посилання скопійовано

ДФСУ про план-графік проведення перевірок

До плану-графіка в першу чергу включаються платники податків, які за результатами госпдіяльності мають найбільші ризики несплати до бюджету податків та зборів, обов’язкових платежів

ДФСУ про план-графік проведення перевірок

ДФСУ у листі від 07.05.2015 р. № 9751/6/99-99-22-03-02-15 наголосила, що платник податків не включається до плану-графіка проведення документальних планових перевірок лише при наявності ризику «рівень сплати податку на прибуток нижчий за рівень сплати податку по відповідній галузі», хоча він може бути причиною для більш детального аналізу діяльності підприємства.

Періодичність проведення документальних планових перевірок платників податків визначається залежно від ступеня ризику в діяльності таких платників податків, який поділяється на високий, середній та незначний. Платники податків з незначним ступенем ризику включаються до плану-графіка не частіше, ніж раз на три календарних роки, середнім - не частіше ніж раз на два календарних роки, високим - не частіше одного разу на календарний рік.

Платники податків - юридичні особи у яких сума сплаченого до бюджету ПДВ становить не менше 5% від задекларованого доходу за звітний податковий період, а також самозайняті особи, сума сплачених податків яких становить не менше 5% від задекларованого доходу за звітний податковий період, включаються до плану-графіка не частіше, ніж раз на три календарних роки. 

У разі внесення змін до Податкового кодексу України, буде розглянуто питання про внесення змін до проекту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»