• Посилання скопійовано

Керівник фірми не повинен повертати її борги, - суд

Апеляційний суд Тернопільської області відмовив банку в задоволенні вимог щодо відшкодування майнової шкоди посадовцем приватної фірми через його непричетність до даних правовідносин та відсутність вироку у кримінальній справі

Керівник фірми не повинен повертати її борги, - суд

Так, у 2008 р. комерційний банк «П» надав приватному підприємству «В» 260 тис. грн. грошової позики. Кошти своєчасно повернуто не було, тож у квітні 2014 р. банк звернувся до Тернопільського міськрайонного суду з позовом про стягнення суми завданої майнової шкоди з колишнього директора приватної фірми — гр. С.

Місцевий суд позов відхилив. У Апеляційному суді Тернопільської області дійшли висновку, що скарга банку задоволенню не підлягає, адже угоду укладено між банком і приватним підприємством, тобто правовідносини були між двома юридичними особами, а не з фізичною особою — колишнім директором фірми. Стягнення завданих збитків із директора — юридичної особи — може мати місце лише у тому випадку, якщо є вирок, яким визнано його дії протиправними. Оскільки такого вироку немає, апеляційну скаргу відхилено й рішення суду першої інстанції залишено без змін.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»