• Посилання скопійовано

Кабмін змінив низку постанов щодо надр, гірських відведень і водокористування

Постанова КМУ від 17.10.2012 р. №991

Внесено зміни до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами.
Кабмін постановою від 17.10.2012 р. №991 вніс зміни до деяких своїх постанов, зокрема, до Положення про порядок надання гірських відведень, затвердженого постановою Кабміну від 27.01.95 р. №59. Згідно зі змінами тепер гірські відведення надаватимуться Радою міністрів АРК, обласною, Київською і Севастопольською міськрадами народних депутатів.
Своєю чергою, нововведення передбачені і в Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами. Так, постановою передбачено, що спеціальні дозволи на користування надрами надаються Держгеонадрами переможцям аукціонів з їх продажу і без проведення аукціонів у випадках, передбачених п. 8 Порядку, крім корисних копалини місцевого значення на території АРК, дозволи на видобування яких надаються Радою міністрів АРК згідно з Порядком.
Крім того, дозвіл на видобування корисних копалин (промислову розробку їх родовищ) надаватиметься після проведення експертизи та оцінки розвіданих запасів корисних копалини в установленому порядку або апробації прогнозних (перспективних) ресурсів корисних копалини місцевого значення Держкомісією із запасів корисних копалини за умови подальшого затвердження нею таких запасів.
Зазначимо також, що вищезгаданою постановою внесено зміни до Порядку погодження та видачі дозволів на спеціальне водокористування, згідно з яким дозволи на спеціальне водокористування видаються у разі використання води водних об'єктів:
— загальнодержавного значення — Мінприроди, а на території АРК — органом виконавчої влади АРК з питань екології та природних ресурсів (далі — органи з питань екології та природних ресурсів);
— місцевого значення — Радою міністрів АРК, обласними, Київською і Севастопольською міськими радами за погодженням з органами з питань екології та природних ресурсів.
Постановою встановлюється, що дії щодо спеціальних дозволів на видобуток корисних копалин місцевого значення на території АРК, виданих до набрання чинності цією постановою, передбачені абз. 1 п. 25 Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабміну від 30.05. 2011 р. №615, здійснюються Радою міністрів АРК.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»