• Посилання скопійовано

Кабмін пропонує скасувати ліцензування експорту та імпорту алкоголю і тютюнових виробів

Кабінет міністрів схвалив законопроект, яким пропонується скасувати ліцензування експорту та імпорту етилового, коньячного, плодового спиртів, алкогольних напоїв та тютюнових виробів

Кабмін пропонує скасувати ліцензування експорту та імпорту алкоголю і тютюнових виробів

Кабінет міністрів України на своєму засіданні в середу схвалив законопроект про внесення змін до законодавства "щодо скорочення дозвільних процедур у сфері зовнішньоекономічної діяльності", яким пропонується скасувати ліцензування експорту та імпорту етилового, коньячного, плодового спиртів, алкогольних напоїв та тютюнових виробів. 

Документом визначено, що зовнішньоекономічна діяльність буде дозволена для учасників ринку за наявності ліцензії на оптову торгівлю алкоголем і тютюновою продукцією.

"При цьому у звіті про обсяги виробництва, обігу та експорту-імпорту компаніям необхідно буде вказувати контрагентів. Митне оформлення тютюнової сировини і сигаретного паперу буде проводитися, якщо в базі Державної фіскальної служби (ДФС) є інформація про видачу ліцензії на виробництво тютюнових виробів", - йдеться в матеріалі.

У Кабміні впевнені, що прийняття законопроекту сприятиме лібералізації зовнішньоекономічної діяльності. У пояснювальній записці до документа наголошується, що загальний обсяг відрахувань до бюджету від сплати за експортно-імпортні ліцензії незначний -  порівняно з надходженнями від сплати податків і зборів при торгівлі алкоголем і тютюновою продукцією на зовнішніх ринках.

"Скасування ліцензії істотно не впливає на наповнення бюджету, яке буде компенсуватися за рахунок збільшення надходжень від сплати податків та інших митних платежів за експорт та імпорт", - вважають у Кабміні.

Нагадаємо, в червні Мінфін запропонував підвищити роздрібні ціни на алкоголь на 25-35%, а також підняти ставку акцизу на тютюнові вироби на 26,7%.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»