• Посилання скопійовано

Капремонт гуртожитків, переданих із державної у комунальну власність

Постанова КМУ від 05.09.2012 р. №822 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для капітального ремонту гуртожитків, що передаються з державної власності у власність територіальних громад»

Кабмін затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для капітального ремонту гуртожитків, що передаються з державної власності у власність територіальних громад, який визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Капітальний ремонт гуртожитків, що передаються з державної власності у власність територіальних громад».
Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Мінрегіон.
Рада міністрів АРК, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації подають до Мінрегіону пропозиції щодо визначення переліків гуртожитків з відповідними обсягами фінансування їх капітального ремонту. При цьому Мінрегіон утворює комісію, яка за результатами розгляду пропозицій визначає гуртожитки, капітальний ремонт яких здійснюватиметься у поточному році за рахунок бюджетних коштів.
Основними критеріями відбору гуртожитків є:
? наявність рішення органу місцевого самоврядування щодо приймання гуртожитків у власність територіальних громад;
? підтвердження співфінансування у поточному році капітального ремонту гуртожитків з місцевих бюджетів у розмірі 50%;
? наявність затвердженої в установленому порядку проектної документації;
? кількість мешканців, що проживають у гуртожитку;
? завершення капітального ремонту об'єкта у поточному році.
Крім того, Постановою №822 встановлено, що виготовлення проектної документації на капремонт гуртожитків, які передаються з держвласності у власність територіальних громад, здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів. Зазначені витрати включаються до суми відповідного співфінансування згідно із Законом «Про Загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012 ? 2015 роки».

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»