• Посилання скопійовано

Як отримати інформацію для визнання операцій контрольованими?

Якщо загальна сума операцій платника з пов’язаною особою — резидентом дорівнює або перевищує 50 млн. грн, то інформацію, необхідну для визнання операцій контрольованими, отримують від такого контрагента

Як отримати інформацію для визнання операцій контрольованими?

Згідно з пп. 39.2.1.1 пп. 39.2.1 п. 39.2 ст. 39 Податкового кодексу контрольованими операціями є, зокрема, господарські операції з придбання (продажу) товарів (робіт, послуг), що здійснюються платниками податків з пов’язаними особами — резидентами, які:

задекларували від’ємне значення об’єкта оподаткування з податку на прибуток за попередній податковий (звітний) рік;

застосовують спеціальні режими оподаткування станом на початок податкового (звітного) року;

сплачують податок на прибуток підприємств та/або податок на додану вартість за іншою ставкою, ніж базова (основна), встановленою відповідно до Податкового кодексу, станом на початок податкового (звітного) року;

не були платниками податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість станом на початок податкового (звітного) року.

При цьому господарські операції, передбачені підпунктами 39.2.1.1 та 39.2.1.2 пп. 39.2.1 п. 39.2 ст. 39 Податкового кодексу, визнаються контрольованими за умови, що загальна сума таких операцій платника податків з кожним контрагентом дорівнює або перевищує 50 млн. грн. (без урахування ПДВ) за відповідний звітний календарний рік.

Норми цього Кодексу не передбачають оприлюднення контролюючими органами такої інформації про платників податків: задеклароване від’ємне значення об’єкта оподаткування з податку на прибуток за попередній податковий (звітний) рік, пільги та ставки податку на прибуток підприємств та/або ПДВ, які використовуються платником податку, тощо.

Таким чином, якщо загальна сума операцій платника податків з пов’язаною особою — резидентом дорівнює або перевищує 50 млн. грн. (без урахування ПДВ) за відповідний звітний календарний рік, то інформацію, необхідну для визнання операцій контрольованими, отримують від такого контрагента.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»