• Посилання скопійовано

Затверджено положення про Державну казначейську службу

Казначейство є центральним органом виконавчої влади, який реалiзує державну полiтику у сферах казначейського обслуговування бюджетних коштiв, бухгалтерського облiку виконання бюджетiв

Затверджено положення про Державну казначейську службу

Кабмін постановою від 15.04.2015 року № 215 затвердив Положення про Державну казначейську службу України. Згідно з Положенням, основними завданнями Казначейства є:

1) реалiзацiя державної полiтики у сферах казначейського обслуговування бюджетних коштiв, бухгалтерського облiку виконання бюджетiв;

2) внесення на розгляд Мiнiстра фiнансiв пропозицiй щодо забезпечення формування державної полiтики у зазначених сферах.

Крім цього, Держказначейство:

  • здiйснює розрахунково-касове обслуговування розпорядникiв та одержувачiв бюджетних коштiв;
  • здiйснює бюджетне вiдшкодування податку на додану вартiсть;
  • здiйснює операцiї з повернення кредитiв, наданих за рахунок коштiв державного та мiсцевих бюджетiв;
  • здiйснює реєстрацiю та облiк бюджетних зобов’язань розпорядникiв та одержувачiв бюджетних коштiв;
  • здiйснює вiдкриття, закриття та обслуговування рахункiв у системi електронного адмiнiстрування податкiв;
  • обслуговує кошти фондiв загальнообов’язкового державного соцiального i пенсiйного страхування, iнших клiєнтiв та кошти єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соцiальне страхування тощо.

Також на казначейство покладено завдання отримувати вiд ДФС:

  • в електронному виглядi списки платникiв податкiв, якi перебувають на податковому облiку, проводити звiрки надходжень платежiв, контроль за справлянням яких покладено на ДФС, отримувати iнформацiю про вжитi заходи щодо стягнення простроченої заборгованостi, документи, необхiднi для повернення платникам податкiв помилково та/або надмiру сплачених сум грошових зобов’язань;
  • iнформацiю про податки i збори (обов’язковi платежі) та iншi доходи бюджету, документи, необхiднi для повернення коштiв, помилково та/або надмiру зарахованих до бюджету, з проведенням звiрки надходжень до бюджету;
  • реєстри платникiв податкiв для вiдкриття, закриття рахункiв та їх обслуговування у системi електронного адмiнiстрування податкiв.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»