• Посилання скопійовано

Митний контроль: окремі нюанси

Чинним законодавством не передбачена можливість безпосередньої участі правоохоронців у проведенні митного контролю та оформлення

Митний контроль: окремі нюанси

ДФСУ у листі від 29.12.2014 року № 17172/7/99-99-27-03-01-17 зазначила, що митний контроль передбачає виконання мiнiмуму митних формальностей для забезпечення додержання законодавства України з питань державної митної справи.

Митний огляд визначено одною з форм митного контролю.  Огляд (переогляд) товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення може проводитися за наявностi достатнiх пiдстав вважати, що перемiщення цих товарiв, ТЗ через митний кордон України здiйснюється поза митним контролем або з приховуванням вiд митного контролю, у тому числi в разi отримання вiдповiдної офiцiйної iнформацiї вiд правоохоронних органiв. Вичерпний перелiк вiдповiдних пiдстав визначається Кабiнетом Мiнiстрiв України.

Кожне рiшення про допуск у зону митного контролю повинно мати iндивiдуальний характер i разову дiю.

Крім цього, чинним законодавством не передбачена можливість безпосередньої участі правоохоронців у проведенні митного контролю та оформлення. Такі особи допускаються в пункти пропуску через державний кордон України/митниці лише з письмового дозволу керівника відповідної митниці та винятково для здійснення заходів, спрямованих на боротьбу з організованою злочинністю.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»