• Посилання скопійовано

За відмови у держреєстрації прав на нерухомість адмінзбір не повертається

Укрдержреєстр повідомив, що у разі відмови у держреєстрації прав та їх обтяжень адмінзбір не повертається, а плата за надання витягу з Держреєстру речових прав на нерухоме майно підлягає поверненню

За відмови у держреєстрації прав на нерухомість адмінзбір не повертається

Укрдержреєстр у листі від 06.04.2015 р. №32/06-15-15 звернув увагу на те, що з 5 квітня 2015 р. запроваджено диференційований підхід до визначення розміру адміністративного збору, що залежить від площі об’єкта нерухомого майна, права на який заявлені до держреєстрації, а також від того, заявником є фізична чи юридична особа. Визначається розмір адмзбору у процентному відношенні до мінімальної зарплати.        

Перевірка наявності документа про сплату адмінзбору та/або документа, що підтверджує внесення плати за надання витягу з Державного реєстру прав, відповідності розмірів внесеної плати законодавству віднесено до компетенції органу, що здійснює прийом документів.        

Сплачені суми збору продовжують зараховуватись на рахунки за кодом класифікації доходів бюджету 22012600 «Адміністративний збір за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно». Рахунки розміщено на офіційному сайті Держреєстраційної служби України в підрозділі «Реквізити рахунків для зарахування коштів за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (адміністративний збір) (ККДБ 22012600)» розділу «Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно».         

У випадку коли заявником за проведення держреєстрації прав було сплачено державне мито у розмірі, меншому за розмір адмінзбору, він може надати додатковий платіжний документ на підтвердження сплати недостатніх сум.        

У разі відмови у державній реєстрації прав та їх обтяжень адмінзбір не повертається, плата за надання витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно підлягає поверненню, а у разі відкликання заяви - повертаються усі сплачені заявником грошові суми.      

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»