• Посилання скопійовано

ДПС дозволила враховувати збитки, що виникли до 2011 р., за II -- IV квартали 2011 р

ДПС України оприлюднила наказ від 5 липня 2012 №575 «Про затвердження Узагальнюючої податкової консультації щодо обліку від?ємного значення об’єкта оподаткування з податку на прибуток»

Серед іншого у наказі №575 податковий орган відповідає на важливе запитання, чи враховуються збитки 2009-2010 років при визначенні об’єкта оподаткування на прибуток за II -- IV квартали 2011 року з огляду на ухвалення Верховною Радою України Закону №4834 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податків».

Так, податкова служба роз’яснює, що Законом №4834 передбачено можливість обліку сум від′ємного значення об’єкта оподаткування, що виникли за наслідками діяльності у 2010 році та у 2009 році (80% від′ємного значення об’єкта оподаткування, не були включені в 2010 році) при визначенні об’єкта оподаткування за II -- IV квартали 2011 р.

Платники податків, які не відобразили такі збитки у звітності за другий, другий і третій, другий -- четвертий квартали 2011 року, з набранням чинності Законом №4834 мають право подати уточнюючі розрахунки у звітності за 2011 рік. При цьому податковий орган рекомендує подати їх до подання декларації з податку на прибуток за I півріччя 2012 року.

Варто звернути увагу на те, що Наказом №575 підтверджено право платника податків уточнити свою звітність за II -- IV квартали 2011 року і включити до неї збитки 2009-2010 років за наслідками адміністративного або судового спору з контролюючим органом щодо цього. Проте найвищий податковий орган обійшов увагою питання, як відобразити у звітності такі збитки, у разі якщо платник податків програв спір із податківцями.

Джерело: «Ернст енд Янг»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»