• Посилання скопійовано

Розподіл суми консолідованого податку

Як у податковому обліку платника податку на прибуток, який застосовує консолідовану сплату податку, враховуються витрати на ремонт і поліпшення основних засобів у межах 10-відсоткового ліміту?

Відповідно до п. 146.12 ст. 146 Податкового кодексу сума витрат, пов'язана з ремонтом та поліпшенням об'єктів основних засобів, у тому числі орендованих або отриманих у концесію чи створених (збудованих) концесіонером у розмірі, що не перевищує 10% сукупної балансової вартості всіх груп основних засобів на початок звітного року, включається до витрат того звітного податкового періоду, в якому такі ремонт і поліпшення було здійснено.

З метою визначення суми консолідованого податку на прибуток платник податку веде узагальнюючий облік витрат і відповідно має право включити до складу витрат витрати, пов'язані з ремонтом та поліпшенням основних засобів, у сумі, що не перевищує 10% сукупної балансової вартості груп всіх основних засобів підприємства на початок року, визначеної у консолідованій податковій декларації з податку на прибуток підприємства.

Водночас з метою визначення податкових зобов'язань філії, основні фонди якої поліпшувалися, у складі витрат цієї філії повинні відображатися суми витрат на ремонт і поліпшення основних засобів у розмірі, що не перевищує 10% сукупної балансової вартості її основних засобів на початок року.

При розподілі суми консолідованого податку між філіями загальна сума витрат не збігатиметься з витратами підприємства у консолідованій декларації. У зв'язку з цим підприємство веде окремий податковий облік витрат у цілому по підприємству для складання консолідованої декларації з податку на прибуток та окремий облік цих показників філіями для визначення своєї частки у консолідованому податку.

Розподіл податку, що сплачується за місцем розташування філій, відображається в таблиці 2 додатка ЗП до декларації з податку на прибуток підприємств. Показники цієї таблиці переносяться до розрахунку податкових зобов'язань щодо сплати консолідованого податку, який подається філіями до податкових органів за своїм місцезнаходженням.

«Вісник податкової служби України» 01.06.2012, №21

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»