• Посилання скопійовано

Як працює автоматична реєстрація ФОП: розповідає Федоров

Станом на 24 травня тисячний користувач зареєстрував ФОП автоматично без участі держреєстратора на порталі «Дія»

Як працює автоматична реєстрація ФОП: розповідає Федоров

За інформацією, яку поширив Федоров у Facebook 24 травня, тисячний користувач зареєстрував ФОП автоматично без участі держреєстратора на порталі Дія. Послуга стартувала лише тиждень тому і сам процес займає менше 2 секунд.

Він наголосив, що це найшвидша реєстрація бізнесу у світі. Більше не потрібно їхати до ЦНАП та збирати багато папірців, щоб подати заявку в податковій на відкриття ФОП. А потім чекати добу, щоб ваші дані з’явились у базі. Онлайн — швидше та зручніше. Сьогодні кожен може зареєструвати бізнес з дому через портал Дія.

Автоматична реєстрація бізнесу стала доступною завдяки постанові Кабміну «Про реалізацію експериментального проекту щодо державної реєстрації фізичної особи підприємцем в автоматичному режимі», яку Мінцифра розробила разом із Мін’юстом.

Послуга реалізується Міністерство цифрової трансформації України спільно з Міністерство юстиції України, державним підприємством Національні інформаційні системи за підтримки швейцарсько-української Програма EGAP «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади Фонд Східна Європа.

 

Як зареєструвати ФОП через Дію

Наведемо інструкцію для автоматичної реєстрації в Дії на підставі інформації з її сайту. Зокрема:

  1. Вам знадобиться електронний підпис (кваліфікований електронний підпис).
  2. Зареєструйтеся чи авторизуйтеся (якщо вже зареєстровані) у кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису.
  3. Заповніть онлайн-форму на отримання послуги.
  4. Заповнену заяву на реєстрацію ФОП буде перевірено та автоматично надіслано до ЄДР для проведення державної реєстрації в автоматичному режимі без участі державного реєстратора.
  5. Якщо ви обрали систему оподаткування (як загальну, так і спрощену), то відповідні відмітки проставляються в заяві про державну реєстрацію. Заява автоматично буде направлена до податкової за місцем вашої реєстрації або за місцем провадження господарської діяльності.
  6. Якщо ви ще не обрали систему оподаткування, короткий тест нижче допоможе вам визначитися.

***

Читайте також: Автоматична реєстрація ФОП, сплата податків та ЕЦП у смартфоні: нові cервіси «Дії»

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Дія

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»