• Посилання скопійовано

Форму податкової інформації за попередньо наданою згодою платника податків планують змінити

ДПС оприлюднила проєкт Наказу Мінфіну про внесення змін у додаток 5 до Порядку функціонування Електронного кабінету

Форму податкової інформації за попередньо наданою згодою платника податків планують змінити

ДПСУ оприлюднила проєкт Наказу Мінфіну «Про внесення змін у додаток 5 до Порядку функціонування Електронного кабінету» (завантажити). Його розроблено з метою додавання додаткової інформації до переліку податкової інформації за попередньо наданою згодою платника податків у визначеному ним обсязі.

Нагадаємо, що Додатком 5 до Наказу Мінфіну від 14.07.2017 р. №637 визначено відповідну форму, яка містить таку податкову інформацію за попередньо наданою згодою платника податків у визначеному ним обсязі:

  • заборгованість (податковий борг);
  • нараховані грошові зобов’язання;
  • суми сплачених податків, зборів, платежів;
  • наявність ліцензій;
  • зупинення реєстрації ПН/РК;
  • наявність об’єктів оподаткування.

Проєктом наказу передбачено доповнення зазначеної форми інформацією щодо реєстраційних та облікових даних платника податків, звітності з трансфертного ціноутворення, податкової та фінансової звітності. 

Також з метою мінімізації ризиків платників податків через включення їх контрагентів до переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості, запропоновано доповнити інформацією щодо включення до/виключення з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку. 

Додаток 5 до Порядку функціонування Електронного кабінету (Завантажити)

У разі затвердження цей наказ набере чинності через шість місяців з дня його офіційного опублікування. А наразі зауваження та пропозиції до проєкту наказу приймаються протягом місяця з дня його оприлюднення на адресу розробника: 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна податкова служба України, Департамент податкових сервісів, е-mail: t.dvorytska@tax.gov.ua.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»