• Посилання скопійовано

Виконавчі документи тепер надсилатимуться через Е-суд

В Електронному суді реалізовано сервіс надсилання сторонам електронних виконавчих документів, а також можливості їх пред’явлення до виконання в електронній формі

Виконавчі документи тепер надсилатимуться через Е-суд

Міністерство юстиції України розповідає, що розроблено електронну інформаційну взаємодію між автоматизованою системою документообігу суду (АСДС), Електронним судом та автоматизованою системою виконавчого провадження.

Завдяки цьому в Електронному суді реалізовано сервіс надсилання сторонам електронних виконавчих документів, а також можливості їх пред’явлення до виконання в електронній формі.

Так, для можливості надсилання електронного виконавчого документа до Електронного кабінету стягувача та боржника достатньо створити в АСДС виконавчий документ та накласти на нього кваліфікований електронний підпис судді.

Далі сервіс автоматично надішле сформований електронний виконавчий документ до Електронних кабінетів стягувача та боржника. Боржник, своєю чергою, отримавши електронний виконавчий документ, матиме можливість сплатити передбачені у ньому платежі засобами підсистеми «Електронний суд», а стягувач – пред’явити його для виконання до державного або приватного виконавця.

Новий сервіс має низку переваг:

  • економія коштів на пересилання поштової кореспонденції;
  • економія особистого/робочого часу;
  • миттєве потрапляння виконавчого документа до відділу ДВС чи приватного виконавця;
  • можливість онлайн-сплати передбачених у виконавчому документі платежів.

Довідково:

Сервіс розроблено Мін'юстом, ДП «Національні інформаційні системи» спільно з Державною судовою адміністрацією України, державними підприємствами «Інформаційні судові системи» та «Центр судових сервісів».

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»