• Посилання скопійовано

Оновлено порядок обліку дорогоцінних металів, що переходять у власність держави

Цінності, що надходять до Держсховища, обліковуються та відображаються на позабалансових рахунках у кількісному вираженні

Оновлено порядок обліку дорогоцінних металів, що переходять у власність держави

Мінфін наказом від 28.04.2015 р. № 471 затвердив зміни до Порядку обліку, зберігання і розпорядження дорогоцінними металами і дорогоцінним камінням, дорогоцінним камінням органогенного утворення та напівдорогоцінним камінням, що переходять у власність держави.

Згідно з документом, предмети та вироби, що не містять дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння, до Держсховища не надсилаються.

У разі надходження предметів та виробів, що не містять дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, Держсховище надсилає зазначені предмети та вироби разом із супровідним листом органу, що здійснив їх вилучення, для здійснення подальшого розпорядження ними відповідно до законодавства.

Цінності, що надходять до Держсховища, обліковуються та відображаються ним на позабалансових рахунках у кількісному вираженні.

Після проведення остаточної оцінки цінності обліковуються у складі запасів за справедливою вартістю, яка визначається:

- щодо дорогоцінних металів відповідно до закупівельних цін, встановлених Національним банком України на дату проведення остаточної оцінки;

- щодо дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння за результатами гемологічної експертизи каміння на дату проведення остаточної оцінки.

Дорогоцінне каміння, що міститься у предметах та виробах з недорогоцінного металу, підлягає вилученню та зарахуванню до Державного фонду.

Предмети та вироби, що не містять дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, до надсилання органу, що здійснив їх вилучення, переробки або знищення (утилізації) відображаються на позабалансовому рахунку у кількісному вираженні.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»