• Посилання скопійовано

Мінфін про виправлення помилок в бухобліку та фінансовій звітності

У примітках до фінансових звітів підприємство розкриває інформацію щодо виправлення помилок, які мали місце в попередніх періодах, зокрема, факт повторного оприлюднення виправлених фінзвітів або недоцільність повторного оприлюднення

Мінфін про виправлення помилок в бухобліку та фінансовій звітності

Мінфін у листі від 15.08.2016 р. №31-11410-07/23-2644/2467 нагадує, що порядок виправлення помилок, внесення та розкриття інших змін у фінансовій звітності визначено П(С)БО 6, яке за змістом гармонізує з МСБО 8 "Облікові політики, зміни в облікових оцінках та помилки".

Виправлення помилок у первинних документах та облікових регістрах здійснюється в порядку, визначеному Положенням №88, та Методичними рекомендаціями по застосуванню регістрів бухгалтерського обліку.

Згідно з П(С)БО 6  у примітках до фінансових звітів підприємство розкриває інформацію щодо виправлення помилок, які мали місце в попередніх періодах, зокрема, факт повторного оприлюднення виправлених фінансових звітів або недоцільність повторного оприлюднення.

Доцільність (недоцільність) оприлюднення визначається суттєвістю інформації про помилки. Відповідно до НП(С)БО 1 суттєвою інформацією вважається інформація, відсутність якої може вплинути на рішення користувачів фінансової звітності. Суттєвість інформації визначається відповідними НП(С)БО або МСФЗ та керівництвом підприємства.

Пунктом 2.1 Метрекомендацій №635 передбачено, що розпорядчий документ про облікову політику підприємства визначає, зокрема, кількісні критерії та якісні ознаки суттєвості інформації про господарські операції, події та статті фінансової звітності, які мають забезпечити надання користувачам всієї інформації з достатньою деталізацією про фактичні та потенційні наслідки господарських операцій та подій, здатних вплинути на рішення, що приймаються на її основі.

***

Новини на тему:

Виправляємо помилки у фінзвітності, які впливають на фінрезультат і податок на прибуток;

- Фінзвітність в ДПІ - разом з декларацією на прибуток! 

Фінансова звітність за МСФЗ: як подавати примітки? 

Як платникові податку на прибуток виправити помилки у фінансовій звітності.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»