• Посилання скопійовано

Особливості надання форми №20-ОПП: роз'яснення податкової

Фахівці Канівської об'єднаної податкової інспекції роз'яснили особливості подання форми №20-ОПП до податкових органів

Нагадаємо, форму №20-ОПП було запроваджено з 14.01.2011 р. З цієї дати підприємці зобов'язані подавати її до податкової, йдеться у Порядку №979.
Так, згідно з розділом VIII Порядку №979, з січня 2011 року у всіх платників податків з'явився новий обов'язок, а саме: інформувати податківців про всі свої об'єкти оподаткування. Ці дані подаються, якщо у підприємця відбуваються такі події:
1) виникає новий об'єкт оподаткування;
2) змінюється існуючий об'єкт оподаткування;
3) скасовується існуючий об'єкт оподаткування.
Саме ця інформація і подається у вигляді форми №20-ОПП до органу податкової служби за місцезнаходженням об'єкта оподаткування.
За неподання форми №20-ОПП на суб'єкта господарювання накладається штраф згідно з п. 117.1 ПКУ як за неподання у строки й у випадках, передбачених ПКУ, заяв або документів для взяття на облік у відповідному органі ДПС, реєстрації змін місцезнаходження або внесення інших змін до своїх облікових даних. Таке порушення тягне за собою накладення штрафу:
• на самозанятых осіб ? у розмірі 170 грн;
• на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи або юридичну особу, відповідальну за нарахування і сплату податків до бюджету при виконанні договору про спільну діяльність, — 510 грн.
Неусунення таких порушень або ті самі дії, здійснені протягом року особою, до якої були застосовані штрафи за таке порушення, — тягнуть за собою накладення штрафу у подвійному розмірі — 340 грн і 1020 грн відповідно.

Джерело: UBR

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»