• Посилання скопійовано

Помилки в деклараціях з прибутку - як правильно виправити?

Лист ДПС в м. Києві від 05.10.2012 р. №6386/10/06-406 "Щодо виправлення помилок з податку на прибуток"

Помилки в деклараціях з прибутку - як правильно виправити?

ДПС зазначає, що починаючи з 01.04.2012 р.,  а також до 01.04.2011 р., при виправленні самостійно виявлених помилок у раніше поданих податкових деклараціях, використовується Декларація за формою, затвердженою наказом №1213 >>.

Декларація може подаватися платником податку як звітна, так і уточнююча.  Відповідні відмітки робляться в рядку 1 заголовної частини Декларації. При цьому, якщо Декларація подається як уточнююча, то у рядку 2 її заголовної частини зазначається звітний (податковий) період, за який проводиться уточнення.

Якщо виправлення помилок здійснюється у звітній Декларації за податковий період, наступний за періодом, в якому виявлено помилки, то в додатку ВП до Декларації платник податку відображає правильні показники за податковий період, який уточнюється

При виправленні в уточнюючій Декларації, додаток ВП не заповнюється, а правильні значення доходів, витрат, об'єкта обкладення податком на прибуток зазначаються в такій Декларації. 

У разі виправлення помилок за звітні періоди до 01.04.2011 р., при визначенні значень рядків 23 та 26 Декларації проводиться порівняння суми виправленого (правильного) податкового зобов'язання та суми податкового зобов'язання звітного періоду, при розрахунку якого виявлена помилка.

 

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»