• Посилання скопійовано

Податківці роз'яснили, як звітувати з екологічного податку за 2013 рік

Платники екоподатку складають податкові декларації з цього податку окремо за кожний звітний квартал

Податківці роз'яснили, як звітувати з екологічного податку за 2013 рік

Платники екологічного податку (крім платників утилізаційного податку, зазначених в п. 240.21 ПКУ) складають податкові декларації з цього податку за формою, затвердженою наказом ДПА України від 24.12.10 №1010, окремо за кожний звітний квартал (не наростаючим підсумком). До декларації додаються сім додатків, у кожному з них здійснюється розрахунок податкових зобов’язань з екоподатку для окремого виду забруднення навколишнього середовища.

Декларації подають до контролюючих органів протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу та сплачують податок протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації. Тобто за ІV квартал 2013 року останній день подання звітності – 10 лютого 2014 року, останній день сплати – 20 лютого 2014 року.

Подання декларацій та сплату податку слід здійснювати:

за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти, розміщення відходів у спеціально відведених місцях – за місцем розміщення стаціонарних джерел забруднення та спеціально відведених для цього місць чи об’єктів.

Якщо місце подання податкових декларацій не збігається з місцем перебування на податковому обліку платника екологічного податку, то копії відповідних податкових декларацій подаються до контролюючого органу за місцем перебування на податковому обліку.

У разі якщо платник екологічного податку має кілька стаціонарних джерел забруднення або спеціально відведених для розміщення відходів місць чи об’єктів в межах:

- кількох населених пунктів (сіл, селищ або міст) або за їх межами, то такий платник податку зобов’язаний подати до відповідного контролюючого органу за місцем розташування стаціонарного джерела забруднення або спеціально відведених для розміщення відходів місць чи об’єктів податкову декларацію щодо кожного стаціонарного джерела забруднення або спеціально відведеного для розміщення відходів місця чи об’єкта окремо;

- одного населеного пункту (села, селища або міста) або за його межами, то такий платник податку може подавати до відповідного контролюючого органу одну податкову декларацію податку за такі джерела забруднення.

У разі, якщо платник податку перебуває на податковому обліку в місті з районним поділом, то такий платник може подавати одну податкову декларацію за викиди, скиди, розміщення відходів, якщо ці джерела розташовані на території такого міста - за місцем перебування платника податку на податковому обліку.

Звертаємо увагу на особливості сплати податку за викиди в атмосферне повітря пересувними джерелами забруднення. Такий податок сплачується при придбанні палива всіма юридичними та фізичними особами в ціні цього палива. Звітність подається податковими агентами (реалізаторами палива власного виробництва або за дорученням та імпортерами палива) – за місцем перебування податкового агента на податковому обліку. Імпортери палива сплачують податок до або в день подання митної декларації.

Джерело: ГУ ДФС у Львівській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»