• Посилання скопійовано

Звіт про контрольовані операції зазнав змін!

Мінфін вніс зміни до форми та порядку складання Звіту про контрольовані операції

Звіт про контрольовані операції зазнав змін!

Міністерство фінансів наказом від 28.04.2017  р. № 468 затвердило зміни до форми та порядку складання Звіту про контрольовані операції, затверджених наказом Мінфіну від 18.01.2016 р. № 8.

 

Що змінюється у звіті?

1) Слова «(реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта*)» замінено словами «(реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта*)»;

2) у виносці "*Для фізичних осіб, які мають відмітку у паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта" після слів «за серією» доповнено словами «(за наявності)»;

3) у додатку до звіту у таблиці «Відомості про контрольовані операції»:

  • у графі 20 "Загальна вартість операції (без вирахування непрямих податків) (грн)" слова «без вирахування» замінено словами «за вирахуванням»;
  • доповнено графу 23 "Цифрове значення показника рентабельності" словами «контрольованих операцій»;
  • з'явилася нова графа 25 "Сторона, що досліджується".

4) У новій редакції викладено додаток до Звіту "Інформація про пов'язаність осіб" (завантажити).

 

Окрім того, внаслідок змін терміну подання Звіту про контрольовані операції (з 1 травня на 1 жовтня, більше тут), збільшення вартісних критеріїв для визнання операції контрольованими, викладено в новій редакції пункти 1-3 розділу І „Загальні положення” Порядку складання Звіту про контрольовані операції. Також у Порядку детальніше викладено інформацію  та  уточнено графи у додатку 1 до Порядку „Код підстави віднесення господарських операцій до контрольованих”.

Докладніше про ці зміни ви зможете прочитати у нашому аналітичному матеріалі, який з'явиться найближчим часом. Стежте за оновленням новин!

 

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування, яке заплановане на 16 червня 2017 року в "Офіційному віснику України" № 47.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»