• Посилання скопійовано

Що змінилося в таблиці 5 оновленого Звіту з ЄСВ?

Розглянемо, які нові відомості треба зазначати у таблиці 5 цього Звіту і кого цей обов’язок стосується

Що змінилося в таблиці 5 оновленого Звіту з ЄСВ?

З 1 вересня 2018 року платники єдиного соцвнеску повинні звітувати за новою формою звітності з ЄСВ (тобто зі звіту за серпень 2018 року). Про це ми розповідали неодноразово (зокрема, тут і тут), і про це нагадують податківці на офіційному сайті

Розглянемо тепер окремо, які нові відомості треба зазначати у таблиці 5 цього Звіту і кого цей обов’язок стосується. 

 

Що змінилося?

До таблиці 5 додали нові графи:

  • реквізит 12 — «Професійна назва роботи»;
  • реквізит 13 — «Код ЗКПТР»;
  • реквізит 14 — «Код класифікатора професій»;
  • реквізит 15 — «Посада»;
  • реквізит 16 — «Документ підстава про початок роботи та відпустку, кінець трудових або цивільно-правових відносин, переведення на іншу посаду»;
  • реквізит 18 — «дата створення нового робочого місця (штатної одиниці) на яке в звітному періоді працевлаштований працівник»;
  • реквізит 19 — «Військове звання».

Отже, тепер у цій таблиці потрібно буде вказувати не лише прийняття та звільнення працівників, їх декретні відпустки, а ще й переведення працівника на іншу посаду або зміну назви посади! Звісно, якщо таких кадрових операцій у звітному місяці не було, складати і подавати таблицю 5, як і раніше, не потрібно. Про це ми писали тут.

З цього можна зробити висновок, що не вимагають податківці і подавати в таблиці 5 за серпень 2018 року додаткові дані про вже працюючих чи раніше звільнених працівників (відомості, які раніше в таблиці 5 не зазначалися). Тобто, дійсно, тепер подавати про працівників інформації доведеться більше, але лише щодо тих з них, які були прийняті на роботу, звільнені, пішли або повернулися з відповідної відпустки починаючи з серпня 2018 року.

 

Приклад. Протягом серпня 2018 року на підприємстві було прийнято на роботу одного працівника за основним місцем роботи і звільнено сумісника. Також повернулася одна працівниця з відпустки по вагітності та пологах і одразу ж пішла у відпустку по догляду за дитиною до 3-х років. В таблиці 5 за серпень ця інформація буде відображена наступним чином (див. зразок фрагменту таблиці 5). 

Зразок 1. Фрагмент таблиці 5 до прикладу (завантажити).

Зауважимо, що в таблиці 5 є старий реквізит 8 «категорія особи». І всі категорії осіб перелічені безпосередньо в самій таблиці 5 внизу під табличною частиною.

До них в новій редакції таблиці 5 було додано такі категорії осіб:

  • 7 — особи із числа військовослужбовців, особи рядового і начальницького складу, які отримують допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами;
  • 8 — особи із числа військовослужбовців, особи рядового і начальницького складу.

Але звісно, що зазначати такі відомості матимуть лише ті страхувальники, що складають Звіт з ЄСВ щодо військовослужбовців.

 ***

Читайте також: Форму звіту з ЄСВ для роботодавців оновлено: аналіз змін

Більше про нову звітність з ЄСВ (34 запитань та відповідей) читайте в новому спецвипуску від редакції "Дебету-Кредиту" (для передплатників).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»