• Посилання скопійовано

Яку ставку збору з «нульового» декларування застосовує фізособа?

Якщо фізична особа у межах «нульового» декларування обирає сплату збору трьома рівними частинами, то така особа застосовує альтернативну ставку збору залежно від задекларованих об’єктів

Яку ставку збору з «нульового» декларування застосовує  фізособа?

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками повідомляє, що за повідомленням Державної податкової служби України,  відповідно до п. 8 підрозділу 9-4 розділу ХХ ПКУ сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування щодо задекларованих об'єктів визначається шляхом застосування до бази для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, визначеної згідно з п. 7 підрозділу 9-4 розділу ХХ ПКУ, таких ставок: 

  • 5 відсотків. Як альтернативу платник податків може обрати ставку 6 відсотків зі сплатою податкового зобов'язання трьома рівними частинами щороку; 
  • 9 відсотків. Як альтернативу платник податків може обрати ставку 11,5 відсотка зі сплатою податкового зобов'язання трьома рівними частинами щороку; 
  • 2,5 відсотка. Як альтернативу платник податків може обрати ставку 3 відсотки зі сплатою податкового зобов'язання трьома рівними частинами щороку. 

Таким чином, якщо фізична особа у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування обирає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування трьома рівними частинами, то така особа застосовує альтернативну ставку збору залежно від задекларованих об’єктів. 

Водночас зауважимо, що у разі вибору декларантом у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом: першого платежу – протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації; другого платежу – до 1 листопада 2023 року; третього платежу – до 1 листопада 2024 року (другий абзац п. 12 підрозділу 9-4 розділу ХХ ПКУ). 

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»