• Посилання скопійовано

Готуємося до подання фінзвітності за 2023 рік: довідник від редакції

Наближаються граничні терміни подання фінансової звітності за 2023 рік. Для полегшення її складання підготували підбірку з аналітичних статей від редакції

Готуємося до подання фінзвітності за 2023 рік: довідник від редакції

Нагадуємо, що фінансову звітність за 2023 рік слід подати:

  • до Держстату – 28 лютого,
  • до ДПСУ – не пізніше 29 лютого включно.

Кому, як і коли треба подавати фінзвітність? У якому складі вона додається до декларації з податку на прибуток? Чи будуть штрафи за неподання фінзвітності до Держстату? Читайте в загальній аналітиці від редакції

А для полегшення її складання підготували для вас окремі статті щодо кожної із форм звітності:

  1. Баланс підприємства – основний документ із комплекту повної фінансової звітності підприємства. У балансі за 2023 рік відображають активи, зобов’язання та власний капітал, за видами, на початок та кінець 2023 року. У цій статті розглянемо, як саме його складати.

  2. Другою за номером, але не за важливістю, є форма фінзвітності Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід). Він містить інформацію про доходи, витрати, прибутки, збитки за звітний період, зокрема за 2023 рік. Про нього читайте тут.

  3. Звіт про рух грошових коштів надає інформацію про рух коштів та їх еквівалентів між датами фінансової звітності, про напрями їх витрачання для оцінки потреби в них на майбутнє. Цей звіт є досить простим для розуміння і показує, куди і як підприємство витрачає кошти і чому прибуток є, а коштів немає (або навпаки). Про нього - у цій статті.

  4. Звіт про власний капітал наведено в додатку 1 до НП(С)БО 1. Він містить інформацію про зміни у складі власного капіталу підприємства протягом 2023 року. У цій статті розповідаємо, як його скласти.

  5. Нарешті чотири форми річної фінансової звітності складено, але це ще не все. До деяких статей фінзвітності потрібно наводити додаткову інформацію у примітках, типову форму яких затвердив Мінфін. Про нюанси їх складання читайте тут.

  6. Фінзвітність мікропідприємства. Хто складає фінзвітність у малому обсязі за формами № 1-мс та № 2-мс? На що треба звернути увагу під час складання цих форм? Дві таблиці з докладним аналізом від редакції дивіться тут.

  7. Фінансова звітність малого підприємства. Хто складає фінансову звітність за формами №1-м та №2-м? Які особливості мають ці форми? Ми зробили зручні таблиці з аналізом кожного рядка - у цій аналітиці.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»