• Посилання скопійовано

Як відображати доходи від продажу фізособою легкового авто юрособі у додатку 4ДФ?

Якщо продаж легкового автомобіля здійснено фізособою-резидентом вперше і, відповідно, такі доходи звільнені від оподаткування, то можливим варіантом є ознака доходу «194»

Як відображати доходи від продажу фізособою легкового авто юрособі у додатку 4ДФ?

ДПС в Одеській області повідомляє, що дохід від продажу (обміну) легкового автомобіля визначається виходячи з ціни, зазначеної у договорі купівлі-продажу (міни), але не нижче середньоринкової вартості відповідного транспортного засобу або не нижче його ринкової вартості, визначеної згідно із законом (за вибором платника податку).

Середньоринкова вартість легкових автомобілів визначається щокварталу Міністерством економіки України у порядку, встановленому постановою КМУ від 10.04.2013 №403 (для кожної марки, моделі таких транспортних засобів з урахуванням року випуску та пробігу, на підставі аналізу фактичних цін продажу відповідних транспортних засобів), і оприлюднюється на офіційному вебсайті цього органу.

Для усіх випадків, коли доходи від продажу легкового автомобіля оподатковуються ПДФО та військовим збором, такі доходи відображаються з ознакою доходу «105», якому відповідно до Довідника ознак доходів фізичних осіб відповідає «частина доходів від операцій з продажу або обміну об'єктів рухомого майна згідно з положеннями статті 173 розділу IV Кодексу (підпункт 164.2.4 пункту 164.2 статті 164 розділу IV Кодексу)».

А от якщо продаж легкового автомобіля здійснено фізичною особою – резидентом вперше і, відповідно, такі доходи звільнені від оподаткування, то можливим варіантом є ознака доходу «194», якій відповідно до Довідника ознак доходів фізичних осіб відповідають «інші доходи, які згідно з Кодексом не включаються до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу (підпункт 165.1.49 пункту 165.1 статті 165 розділу IV Кодексу)».

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»