• Посилання скопійовано

Нюанси подання самозайнятою особою заяви за ф. №5-ОПП в е-формі

Фізична особа, яка має намір провадити незалежну профдіяльність, при поданні заяви за ф. №5-ОПП в е-вигляді може не приєднувати скановані копії паспорта, оскільки накладений ЕЦП ідентифікує її як автора та підписувача е-документа

Нюанси подання самозайнятою особою заяви за ф. №5-ОПП в е-формі

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що для формування та надсилання документів звітності в електронній формі платник може використовувати обране на власний розсуд програмне забезпечення, у т. ч. Електронний кабінет.

Меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету надає платникам можливість створення заяв та запитів для отримання інформації, у тому числі Заяви ф. №5-ОПП (ідентифікатор форми F13141ХХ).

У запропонованій формі Заяви необхідно заповнити відповідні поля такої заяви. При цьому частина полів електронного документа заповнюється автоматично на підставі реєстраційних та інших даних, наявних у ДПС (з можливістю їх коригування).

Приєднання до Заяви сканованих копій документів (файл у форматі pdf із обмеженням розміру до 5 МБ) здійснюється шляхом вибору «Документ довільного формату» у вкладці «Додатки» зазначеної вище форми.

Після успішної перевірки та збереження електронний документ необхідно підписати та направити до контролюючого органу.

Фізична особа, яка має намір провадити незалежну професійну діяльність, при поданні в електронному вигляді Заяви за ф. №5-ОПП може не приєднувати скановані копії паспорта, оскільки накладений електронний підпис такої фізичної особи ідентифікує її як автора та підписувача електронного документа.

Джерело: ДПС у Херсонській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»