• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Фінансова звітність: чим керуватись при підготовці? 

Який склад звітності та строки її подання? Якими нормативними документами слід керуватися для підготовки фінзвітності?

Списано податковий борг з ПДВ: чи включати в декларацію з прибутку? 

Списано податковий борг з ПДВ (1095 днів). Чи включається він в податкову декларацію з податку на прибуток підприємства як інші доходи і чи враховується при визначенні об'єкта оподаткування?

Якщо платник не надав новий посилений сертифікат відкритого ключа, контролюючий орган може розірвати договір  

За яких підстав контролюючий орган може в односторонньому порядку розірвати договір про визнання електронних документів?

Визначаємо місяць, після якого розпочинається обрахунок індексації 

Чи правильно визначено базовий місяць: 1) останнє підвищення окладу було у вересні 2015 р. – базовий місяць для усіх працівників, що були у штаті, – вересень 2015 р.? 2) після підвищення окладів прийнято нових працівників: для прийнятих у листопаді базовим є жовтень, у грудні – грудень? 3) планується прийняття працівників у січні – базовим буде січень?

Виправляємо помилку в коді УКТ ЗЕД у податковій накладній

У податковій накладній допущена помилка в коді УКТ ЗЕД. Як правильно скласти розрахунок коригування? Чи потрібно виписувати ще одну накладну?

Визначення дебіторської заборгованості сумнівним боргом: нюанси 

Фірма з доходом до 20 млн не веде облік за податковими різницями. У 2015 р. і раніше резерв сумнівних боргів не створювався. У 2015 р. фірма подала в суд на боржника на території Криму (1 млн грн з березня 2014 р.). Суд відбудеться 21.01.2016 р. Чи можна віднести цю суму в резерв сумнівних боргів? Якщо так, то якими проведеннями?

Несплата податку з вини банку: що робити? 

Підприємство подало декларацію з податку на прибуток і задекларувало 1000 грн. Банк не перерахував гроші. Підприємство написало лист до ДФС щодо прийняття заходів, на що податківці відповіли: не є порушенням строку перерахування податків з вини банку порушення, вчинене через регулювання НБУ економічних нормативів... Як вийти з ситуації?

Роботодавець може здійснити перерахунок ЄСВ з середнього заробітку працівників-призовників за 2014 р. 

Чи має право роботодавець здійснити перерахунок єдиний внесок із середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, за 2014 рік?

Фінансова звітність за міжнародними стандартами: хто має право складати? 

Які підприємства зобов'язані складати і подавати фінансову звітність за міжнародними стандартами? Чи мають право інші підприємства добровільно перейти на складання фінансової звітності за міжнародними стандартами?

Бюджетне відшкодування ПДВ: коли можна скористатись та яка відповідальність? 

У липні-вересні 2015 р. підприємство не декларувало бюджетне відшкодування ПДВ, а весь від'ємний ПДВ перенесло до рядка 23.3 і 24 декларації з ПДВ. У листопаді 2015 р. усе-таки задекларовано відшкодування у рядку 23.2 звітної декларації. Чи треба подавати уточнюючі розрахунки за липень-жовтень 2015 р.? Чи буде штраф за завищення 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»