• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Ведення табеля обліку робочого часу підприємцем

Чи потрібно підприємцю, крім відомості щодо нарахування зарплати, вести ще й табель робочого часу? Які штрафи передбачено у разі його відсутності?

Переведення працівників на неповний робочий день

В ресторані заплановане переведення офіціантів і поварів на 4-годинний робочий день. Як правильно оформити це документально? Як розрахувати зарплату? І чи потрібно доплачувати ЄСВ до мінімального розміру?

Співпраця з підприємцем: трудові чи цивільно-правові відносини?

ТзОВ планує залучити до роботи двох підприємців. Який договір потрібно укладати у такому разі та якими нормативними документами регулюються відносини між ТзОВ та підприємцем?

Зарплата нижча за мінімальну: чи проводити доплату?

Охоронець фактично відпрацював 256 год. при місячній нормі 176 год. Оплата за тарифом за місяць - 2775,04 грн, за нічний час - 355,55 грн (82 год.). Всього за місяць - 3130,59 грн. Чи доплачувати йому до мінімальної зарплати?

Визначаємо код УКТ ЗЕД, якщо вітчизняний товар складається з кількох окремих товарів

Як визначити код товару для відображення у податковій накладній, якщо вітчизняний товар складається із декількох окремо придбаних товарів?

Податок на нерухомість та «єдинники» ІІІ групи: нюанси оподаткування 

Чи оподатковуються податком на нерухомість складські приміщення, столярний цех, механічні майстерні, гаражі, бомбосховище, які належать підприємству - платнику єдиного податку ІІІ групи (5%)?

Фіктивний контрагент — нереальні операції 

На підприємстві відбулась перевірка, в акті про результати якої зазначено, що занижено податок на прибуток за 2015 р. у сумі 1 172 553 грн. ДПІ зазначає, що операції з контрагентами не мають реального товарного характеру. Але всі операції з товаром, можна відстежити. Чи правомірні дії ДПІ?

Ремонт орендованого автомобіля та списання запчастин 

Підприємство орендує автомобіль. В договорі оренди немає даних про його вартість. Для здійснення поточного ремонту з метою підтримання автомобіля в робочому стані були замінені запчастини, вартість встановлених запчастин -10000 грн. Як обліковувати такі запчастини?

ДФС самостійно приймає рішення про проведення перевірки підприємця, який припинив діяльність 

Підприємець з 03.01.2017 р. в ЦНАПі вважається таким, що припинив діяльність. Податкова вимагає написати заяву на проведення перевірки в зв’язку із припиненням діяльності і додатково здати звіт з ЄСВ за січень з нарахуванням 704 грн. На скільки правомірна вимога податківців?

Виправляємо помилки у звіті з ЄСВ 

У листопаді 2016 р. допустили помилки в звіті ЄСВ: 1) відобразили відпускні за грудень (з 01.12-24.12) працівника нараховані і виплачені в листопаді 2016 р. (показали 11 місяць і 2016 р.); 2) помилково заповнили таблицю 5 - звільнили співробітника в листопаді, а не в грудні; 3) не показали відпустку працівника без збереження зарплати. Як виправити помилки та які штрафи?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»