• Посилання скопійовано

Що почитати на вихідних? 10 найпопулярніших матеріалів редакції з початку березня

Сподіваємось, вам є чим зайнятись у ці святкові травневі дні, окрім роботи. Але якщо ви аж раптом скучили саме за нею, а нових статей, консультацій та новин не так багато, почитайте поки що десять найпопулярніших матеріалів редакції за останні два місяці — цілком можливо, що ви щось пропустили і от тепер зможете надолужити.

Що почитати на вихідних? 10 найпопулярніших матеріалів редакції з початку березня

1. ДФС повідомила про оновлення реєстру рахунків для сплати ЄСВ

61 тис. переглядів, 77 коментарів
У зв'язку з реорганізацією територіальних органів ДФС змінено деякі рахунки для сплати єдиного соцвнеску! Які саме і у яких районах - не відомо, довелося шукати і звіряти самостійно.

 

2. Зустрічайте! Нова податкова накладна та декларація з ПДВ - уже з 1 березня!

57 тис. переглядів, 35 коментарів
1 березня набув чинності наказ Мінфіну від 23.02.2017 р. № 276, яким викладено у новій редакції податкову накладну та декларацію з ПДВ. Того ж дня податківці роз`яснили: податкові накладні/розрахунки коригування прийматимуться до реєстрації в ЄРПН за новою формою починаючи з 16 березня 2017 року. 

 

3. Що входить до мінімальної зарплати: приклади від Держпраці

56 тис. переглядів, 37 коментарів
Укравління Держпраці у Вінницькій області надало роз’яснення: що входить і що не входить до мінімальної заробітної плати. І на додачу навело аж п’ять прикладів.

 

4. Нова податкова накладна та розрахунок коригування: приклади заповнення

49 тис. переглядів, 35 коментарів
Фахівці редакції проаналізували нові форми податкової накладної та розрахунку коригування та на прикладах розповіли про нові правила їх заповнення.\

 

5. Індексація заробітної плати у березні та квітні 2017 року

37 тис. переглядів, 14 коментарів
Як завжди, на початку місяця, фахівці Мінсоцполітики роз'яснили нюанси індексації зарплати у березні та квітні 2017 року. До речі, про індексацію заробітної плати у лютому та березні 2017 року читайте тут, а у квітні і травні - ось тут.

 

6. З’явилися перші умовні коди УКТ ЗЕД для складання податкових накладних

35 тис. переглядів, 19 коментарів
Як відомо, з 01.03.2017 р. податківці мають повноваження визначати умовні коди УКТ ЗЕД товарів, якщо вони відсутні в Законі "Про Митний тариф України" та оприлюднювати на веб-порталі ДФСУ. І ось 14 березня податківці вперше скористались такими повноваженнями: на сайті ДФСУ було оприлюднено перший перелік таких умовних кодів.

 

7. Новий розмір прожиткового мінімуму з 1 травня: на що це вплине?

32 тис. переглядів, 3 коментарів
Відповідно до Держбюджету на 2017 рік з 01.05.2017 р. зріс прожитковий мінімум для працездатних осіб і становитиме 1684 грн. На які показники він вплинів, - ми розглянули у статті.

 

8. Щорічна відпустка з першого числа місяця: правила оплати та нарахування відпускних

31 тис. переглядів, 27 коментарів
Як нарахувати та виплатити відпускні, якщо щорічна відпустка починається з першого числа місяця. На це питання відповіли у своєму листі фахівці Мінсоцполітики. (А ми доповнили їх коментар альтернативною точкою зору від Держпраці).

 

9. Податківці не мають права перевіряти правильність нарахування зарплат

29 тис. переглядів, 12 коментарів
Черговий лист податківців дає можливість зробити висновок: ДФС не наділена повноваженнями щодо перевірки трудових відносин. А, отже, не має права перевіряти нарахування зарплати не нижче мінімальної. 

 

10. Заповнюємо реквізит «Штатна чисельність працівників» звіту з ЄСВ

28 тис. переглядів, 26 коментарів
Податківці розповіли про відображення реквізиту «Штатна чисельність працівників» звіту з ЄСВ, якщо працівник перебуває у відпустці у зв’язку з вагітністю, а на його місце працевлаштована інша особа.

 

 

До зустрічі вже у середу, 10 травня.
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»