• Посилання скопійовано

Що почитати у березні: 10 найцікавіших матеріалів редакції за лютий

На жаль, війна триває... А отже, й надалі це основна тема, до якої зводиться більшість інших (зокрема, бухгалтерських). Щоби поміж усім цим потоком інформації не пропустити чогось важливого, рекомендуємо почитати 10 найцікавіших матеріалів редакції за лютий

Що почитати у березні: 10 найцікавіших матеріалів редакції за лютий

1)    З 15 лютого діють розширені повноваження ТЦК на час мобілізації та воєнного стану

84 тис. переглядів

Під час проведення мобілізації та на строк дії воєнного стану ТЦК надали право цілодобово розглядати справи про адмінправопорушення та накладати адмінштрафи. Ці новації набрали чинності з 15 лютого 2024 року.

 

2) Розрахунок компенсації за невикористані відпустки у 2024 році: розʼяснення та приклад від Мінекономіки

34 тис. переглядів

Якщо працівник у 2024 році отримує компенсацію за дні відпусток, на які він набув право до 31.12.2023, розрахунок середньої зарплати здійснюється виходячи з виплат, нарахованих у 2023 році. До розрахунку включаються місяці, відпрацьовані упродовж 2023 року.

 

3) З 16 лютого діє оновлений Порядок заповнення єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

25 тис. переглядів

Мінфін вніс зміни до Порядку заповнення та подання податковими агентами єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ. 16 лютого Наказ було опубліковано в "Офіційному віснику". Тому зміни потрібно буде враховувати при поданні єдиної звітності за ІІ квартал 2024 року.

 

4) З 23 лютого виручку за допомогою РРО слід обліковувати на окремих субрахунках

18 тис. переглядів

Мінфін вніс зміни до Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств. З 23 лютого діє Наказ №10 щодо запровадження окремих субрахунків 308 та 309 для обліку готівки з РРО.

 

5) З 10 лютого змінилися строки зберігання деяких бухгалтерських і фінансових документів

15 тис. переглядів

Крім того, тепер строки зберігання документів, що зазначаються у Переліку №578/5 та регулюють підприємницьку діяльність юросіб, застосовуються і ФОПами, якщо інше не встановлено законом або не випливає зі суті відносин.

 

6) З 21 лютого реєстрація в Е-суді стане обовʼязковою для всіх юросіб

12 тис. переглядів

З 21 лютого 2024 року наявність електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі стане обов’язковою для всіх юросіб приватної форми власності, які беруть участь у цивільних та адмінсправах. Але штрафів за нереєстрацію немає.

 

7)  Як неоплачувані відпустки впливають на щорічні з 24 грудня 2023 року: детальне роз’яснення від Мінекономіки

12 тис. переглядів

Мінекономіки пояснило порядок надання без оплати оплачуваних відпусток. Міністерство наполягає, що нові правила стосуються тільки відпусток, на які працівник отримав право з 24.12.2023.

 

8) Податкова декларація з плати за землю: звітуємо за 2024 рік

12 тис. переглядів

Як визначити об’єкт оподаткування для декларації з плати за землю? Для кого діють пільги у 2024 році? У які строки та за якою формою подається декларація у 2024 році? Читайте у статті від редакції.

 

9) ВРУ схвалила у І читанні законопроєкт про нові правила мобілізації

11 тис. переглядів

7 лютого Верховна Рада схвалила у першому читанні урядовий законопроєкт №10449 щодо посилення мобілізації. Його прийнято без пропозицій Комітету.

 

10) За які авто слід сплачувати податок у 2024 році: дані від Мінекономіки

10 тис. переглядів

Cтаном на 5 лютого на сайті Мінекономіки зʼявилася інформація про затвердження переліку легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2024 році. Перелік налічує 184 моделі авто.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»