• Посилання скопійовано

КУА зобов’язані надавати додаткову інформацію під час укладання договорів фінпослуг

Рішення НКЦПФР від 26.01.2012 р. №207 «Про внесення зміни до Положення про особливості здійснення діяльності з управління активами інституційних інвесторів»

5 березня 2012 року набрало чинності рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 26.01.2012 р. №207 (НКЦПФР), яким затверджено зміни до Положення про особливості здійснення діяльності з управління активами інституційних інвесторів.

Згідно зі змінами, компанії з управління активами (КУА) або особа, яка здійснює діяльність з управління активами інституційних інвесторів і є фінансовою установою, зобов’язані до укладання з клієнтом договору про надання фінансової послуги додатково надавати йому інформацію згідно з вимогами Закону «Про фінансові послуги та державне регулювання ринку фінансових послуг» з урахуванням законодавства про захист прав споживачів.

Мається на увазі інформація фінустанови про фінансову послугу, що надається клієнту, її вартість, умови надання і вартість всіх додаткових послуг, про порядок сплати всіх можливих податків і зборів за рахунок фізособи внаслідок отримання такої фінпослуги. Серед цієї інформації також дані про правові наслідки і порядок здійснення розрахунків внаслідок дострокового припинення фінпослуги, реквізити органу, що здійснює держрегулювання ринків фінансових послуг органів з питань захисту прав споживачів, розмір винагороди фінустанови, якщо вона пропонує послуги, що надаються іншими фінустановами.

Як випливає із пояснювальної записки до проекту регуляторного акта, метою таких змін є збільшення прозорості та відкритості на ринках фінансових послуг, а отже, і підвищення рівня захисту інтересів споживачів, а також інтеграція українського ринку фінансових послуг у європейський та світовий ринки.

 

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»