• Посилання скопійовано

Зеленський визначився з новим головою НБУ

За внесеним Президентом до ВРУ проектом постанови №3857 від 15.07.2020 року головою НБУ має стати Кирил Шевченко

Зеленський визначився з новим головою НБУ

Економічна правда розповідає, що у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови №3857 від 15.07.2020 за ініціативи президента Володимира Зеленського про призначення Кирила Шевченка головою Нацбанку.

Про це повідомляється на сайті Ради.

«Відповідно до пункту 18 частини першої статті 85 Конституції України Верховна Рада України постановляє:

Призначити Шевченка Кирила Євгеновича на посаду Голови Національного банку України», – йдеться у проєкті постанови.

Як повідомив у Facebook перший заступник голови фінансового комітету ВР Ярослав Железняк, комітет розгляне питання голови НБУ у четвер о 9:00.

Ім'я чинного голови Укргазбанку було першим, кого називали ймовірним наступником Смолія. Він же – приклад того, як конкретного кандидата намагаються «збити»: народний депутат Олександр Дубинський розгорнув проти Шевченка цілу кампанію через свої медіамайданчики, повідомляло видання liga.net.

Національне антикорупційне бюро веде розслідування, в якому фігурантом нібито є родич Шевченка. «Це потенційна можливість для тиску на нього, якщо він стане головою НБУ», – зазначає співрозмовник видання.

Кирило Шевченко працює головою правління «Укргазбанку» з 2015 року.

З жовтня 1995 року по грудень 2006 року у банку «Фінанси і Кредит» пройшов шлях від начальника відділу нормативів до першого заступника голови правління банку.

З грудня 2006 по травень 2009 року очолював Державну іпотечну установу, а з травня 2009 року по вересень 2009 року – радник прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

З 2009-го по квітень 2010 року – перший заступник голови правління «Укргазбанку».

У 2012-2014 роках працював радник голови правління Ощадбанку.

З жовтня 2014 – по травень 2015-го – в.о. голови правління «Укргазбанку».

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»