• Посилання скопійовано

Новий голова НБУ очікує непростий наступний рік

За словами нового голови НБУ, наступний рік буде непростим. 38 млрд доларів – загальна потреба у фінансуванні. Його залучення – це спільна справа для усіх урядових організацій

Новий голова НБУ очікує непростий наступний рік

10 жовтня 2022 року, Президент України Володимир Зеленський офіційно представив команді Національного банку новообраного Голову Національного банку Андрія Пишного.

Участь у заході також взяли Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що новий Голова Національного банку України є досвідченою людиною в фінансово-банківській сфері. «Дуже важливо, щоб у НБУ була атмосфера стабільності і впевненості», – наголосив він. Глава держави зауважив, що розраховує на продуктивну роботу єдиної команди Уряду України і Національного банку, збереження та посилення існуючого рівня відносин із міжнародними фінансовими інституціями.

«Очікую, що новий Голова НБУ разом з урядом наблизять підписання нової програми з Міжнародним валютним фондом», – зазначив Президент України Володимир Зеленський, представляючи Голову Національного банку.

Андрій Пишний зазначив, що його призначення на посаду Голови Національного банку України відбулось у надзвичайно турбулентний час, сповнений викликів і загроз для нашої держави. Він подякував Президентові України, парламенту та українському суспільству за довіру і можливість очолити таку потужну інституцію як НБУ.

Серед власних головних пріоритетів на чолі Національного банку України Андрій Пишний назвав макроекономічну стабільність у країні; ефективність макроекономічної політики; конструктивні перемовини з міжнародними партнерами; збереження стійкості банківської системи.

«Наступний рік буде непростим. 38 млрд дол. США – загальна потреба у фінансуванні. Його залучення – це спільна справа для усіх урядових організацій, над якою ми будемо працювати», – заначив він.

За словами Голови НБУ, дуже важливо продовжувати предметні, конструктивні  перемовини з міжнародними партнерами, щоб отримати той ресурс, який сьогодні необхідний Україні, аби вистояти, перемогти і започаткувати програму відновлення.

«Національний банк під моїм головуванням буде впроваджувати ті системні масштабні реформи, які потрібні Україні для прискореної інтеграції в європейське співтовариство. Можу вас запевнити, щойно ми побачимо щонайменшу можливість відновлення цього реформаторського курсу, в межах якого завжди працював Національний банк, ми його продовжимо», – сказав Андрій Пишний.

Андрій Пишний також акцентував, що інституційно сильний та незалежний Національний банк є запорукою макроекономічної стабільності.

Промова Голови Національного банку Андрія Пишного – тут.

Відеозапис заходу тут.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»