• Посилання скопійовано

Рада з фінстабільності створила робочу групу для розвитку внутрішнього боргового ринку

Робоча група здійснюватиме аналіз ліквідності банківської системи, підтримуватиме діалог з учасниками ринку, розроблятиме цільові стратегії для заохочення інвесторів та готуватиме рекомендації Міністерству фінансів і НБУ

Рада з фінстабільності створила робочу групу для розвитку внутрішнього боргового ринку

Нацбанк розповідає, що Рада з фінансової стабільності (далі – РФС) на позачерговому засіданні 5 квітня 2023 року створила робочу групу з питань розвитку внутрішнього боргового ринку за участю представників Національного банку і Міністерства фінансів. Робочу групу створено на виконання Меморандуму про економічну та фінансову політику з Міжнародним валютним фондом (далі – Меморандум).

Відповідно до Меморандуму Україна взяла на себе зобов’язання уникати емісійного фінансування державного бюджету та розвивати внутрішній борговий ринок шляхом  розширення та диверсифікації кола інвесторів у державні цінні папери, в тому числі за рахунок повернення нерезидентів на внутрішній ринок облігацій.

Робоча група здійснюватиме аналіз ліквідності банківської системи, підтримуватиме діалог з учасниками ринку, розроблятиме цільові стратегії для заохочення інвесторів та готуватиме рекомендації Міністерству фінансів і НБУ щодо вирішення проблем на ринку державних облігацій.

Учасники засідання також обговорили ризики для окремих українських банків через присутність їх материнських установ у росії. Ураховуючи вагому роль банків з іноземним капіталом у забезпеченні фінансової стабільності й підтримці економіки України, а також їхній вкрай обмежений вплив на рішення материнських установ, члени РФС погодилися продовжити пошук шляхів підтримки цих установ в Україні.

 

Довідково

Участь у засіданні взяли члени Ради з фінансової стабільності: Голова Національного банку України Андрій Пишний, Міністр фінансів України Сергій Марченко, директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут, перший заступник Голови Національного банку України Катерина Рожкова, заступник Голови Національного банку України Дмитро Олійник, заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук, заступник керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма, інші керівники установ – члени РФС.

Рада з фінансової стабільності створена в березні 2015 року Указом Президента України і є форумом для фахового обговорення системних ризиків, що загрожують фінансовій стабільності держави.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»