• Посилання скопійовано

НБУ оцінив вплив скасування святкових днів під час війни на економіку

За позицією заступника голови НБУ, відсутність вихідних днів після свят - це позитивний фактор для економічної активності. Але минулого року вісутність вихідних днів після свят надала можливість лише частково компенсувати негативні ефекти через війну

НБУ оцінив вплив скасування святкових днів під час війни на економіку

Скасування святкових днів в Україні лише частково компенсувало негативні фактори, пов’язані з війною.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника голови НБУ Сергія Ніколайчука на брифінгу, який транслювався на Youtube.

"Безумовно, відсутність вихідних днів після свят - це позитивний фактор для економічної активності. Але, на жаль, у минулому році у нас було особливо набагато більше негативних факторів, пов’язаних з війною, які власне не те що нівелювали… Відсутність вихідних днів після свят надавала можливість лише частково компенсувати ці негативні ефекти", - сказав він.

Нагадаємо, економіка України за 2022 рік скоротилася на 29,1%. НБУ очікує, що зростання ВВП у 2023 році становитиме 2,0%.

У період дії воєнного стану в Україні скасовано святкові дні, передбачені Кодексом законів про працю, а також перенесення вихідного дня після святкового чи неробочого.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»