• Посилання скопійовано

Тимчасова адміністрація в «Сенс Банку» припинена: банк працює далі, але вже як державний

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб припинив тимчасову адміністрацію в АТ «Сенс Банк». У Банку новопризначений голова правління, і на сьогодні держава є повноцінним власником банку

Тимчасова адміністрація в «Сенс Банку» припинена: банк працює далі, але вже як державний

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб припинив тимчасову адміністрацію в АТ "Сенс Банк", робота якої тривали менше ніж три доби.

Про це розповідає Економічна правда, посилаючись на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Відповідне рішення прийняла виконавча дирекція Фонду. На сьогодні держава є повноцінним власником Банку.

За словами директора-розпорядника Фонду Світлани Рекрут, у межах тимчасової адміністрації в банку Фонд успішно завершив усі процедури і передав його акції державі.

"Було призначено подані Міністерством фінансів та погоджені Національним банком кандидатури членів Правління та Наглядової ради банку, а також підготовлено та укладено договір купівлі-продажу акцій банку. І головне – було забезпечено безперебійну операційну діяльність банку та роботу усіх сервісів для клієнтів", – зазначила Рекрут. 

У Фонді додають, що отриманий результат є наслідком скоординованих дій Уряду, Міністерства фінансів України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національного банку України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Національного депозитарію, депозитарних установ та колективу Банку.

Також за новопризначений голова правління АТ "Сенс Банк" Дмитро Кузьмін заявив, що його команда ставить собі за мету зберегти довіру клієнтів і сприяти подальшому сталому розвитку банку. 

Нагадаємо:

Україна стала власником 100% акцій "Сенс Банку", головою правління визначено Кузьміна Дмитра. 

Кабінет Міністрів у п’ятницю, 21 липня, ухвалив рішення придбати у повному обсязі акції "Сенс Банку" у Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за 1 гривню. Таким чином банк стає державним під управлінням Міністерства фінансів.

У п’ятницю, 21 липня, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запровадив тимчасову адміністрацію в "Сенс Банк".

Напередодні правління Національного банку ухвалило рішення вивести з ринку "Сенс Банк" (до грудня 2022 року - "Альфа Банк Україна") та звернулось до Кабінету Міністрів з проханням націоналізації фінустанови.

***

Читайте такожНБУ вивів з ринку АТ «Сенс Банк» і звернувся до Уряду з питання націоналізації банку

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»