• Посилання скопійовано

НБУ розробив рекомендації до складання інформаційних довідок для фінустанов

Розроблені рекомендації щодо інформаційних довідок, які подаються для авторизації діяльності надавачів фінансових платіжних послуг та реєстрації платіжних систем

НБУ розробив рекомендації до складання інформаційних довідок для фінустанов

Національний банк України розробив рекомендації до складання інформаційних довідок, що подають на узгодження  регулятору:

  • надавачі фінансових платіжних послуг для авторизації своєї діяльності;
  • оператори платіжних систем та установи, що представляють платіжні системи-нерезиденти з метою узгодження умов та порядку діяльності платіжних систем в Україні та їхньої реєстрації.

Рекомендації сприятимуть спрощенню процесу авторизації та реєстрації, а також допомагатимуть учасникам платіжного ринку надавати якісні інформаційні довідки. Крім того, такий крок сприятиме посиленню конструктивних і партнерських відносин між Національним банком та учасниками платіжного ринку.

Ознайомитися з документами можна за посиланнями:

Нагадаємо, що порядок здійснення авторизації діяльності надавачів фінансових платіжних послуг визначений постановою Правління НБУ від 07.10.2022 №217 «Про затвердження Положення про порядок здійснення авторизації діяльності надавачів фінансових платіжних послуг та обмежених платіжних послуг» (зі змінами), порядок реєстрації платіжних систем визначений постановою Правління НБУ від 26.09.2022 №208 «Про затвердження Положення про реєстрацію платіжних систем, учасників платіжних систем та технологічних операторів платіжних послуг».

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»