• Посилання скопійовано

НБУ посилив роботу щодо захисту критичної інфраструктури фінсектору

Національний банк України оновив свою організаційну структуру та створив Управління захисту критичної інфраструктури. Докладніше про це - далі

НБУ посилив роботу щодо захисту критичної інфраструктури фінсектору

Національний банк України оновив свою організаційну структуру та створив Управління захисту критичної інфраструктури.

Відповідно до Закону України "Про критичну інфраструктуру" (далі – Закон) Національний банк має забезпечувати виконання завдань та функцій суб’єкта національної системи захисту критичної інфраструктури, секторального органу у сфері захисту критичної інфраструктури та оператора критичної інфраструктури.

Раніше частину функцій із захисту критичної інфраструктури виконував Департамент безпеки Національного банку. Водночас з огляду на розширення функцій із захисту критичної інфраструктури у фінансовому секторі та з метою підвищення ефективності виконання відповідних завдань за цим напрямом Національний банк створив у своїй структурі окреме управління.

Управління захисту критичної інфраструктури НБУ забезпечуватиме формування та реалізацію Національним банком державної політики у сфері захисту критичної інфраструктури та виконуватиме функції, покладені на Національний банк Законом.

Управління захисту критичної інфраструктури входить до вертикалі підпорядкування "Платіжні системи та грошовий обіг", загальне керівництво якою здійснює заступник Голови Національного банку Олексій Шабан.

"Національний банк постійно працює над посиленням захисту критичної інфраструктури у фінансовому секторі, особливо зважаючи на повномасштабну агресію рф. Створення самостійного профільного управління сприятиме забезпеченню безперервної роботи об’єктів критичної інфраструктури фінансового сектору, ефективного захисту від загроз та безперебійного надання фінансових послуг населенню", – сказав Олексій Шабан.

Наразі Національний банк здійснюватиме пошук та відбір кандидата на вакантну посаду начальника новоствореного управління.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»