• Посилання скопійовано

Нацбанк зможе передавати заставне майно для потреб ЗСУ: прийнято закон

Прийнято в цілому закон, яким встановлено правові підстави для можливості передачі НБУ під час воєнного стану до сфери управління Міноборони майна, набутого ним у рахунок погашення боргу за наданими банкам кредитами для підтримки ліквідності

Нацбанк зможе передавати заставне майно для потреб ЗСУ: прийнято закон

9 грудня 2023 року ВРУ прийнято в цілому законопроєкт №10023 "Про внесення зміни до розділу XV "Прикінцеві положення" Закону України "Про Національний банк України". 

Поки що остаточний текст не оприлюднений. 

Законопроєкт було розроблено з метою ефективного використання наявного у Національного банку майна, набутого у рахунок погашення боргу за наданими банкам кредитами для підтримки ліквідності у здійсненні заходів з відсічі військової агресії російської федерації та створення правового підґрунтя для його передачі для потреб оборони держави.

З огляду на це пропонувалося надати Національному банку право для забезпечення потреб держави у відсічі збройної агресії проти України безоплатно передавати у встановленому законодавством порядку до сфери управління Міністерства оборони України майно, набуте Національним банком у власність у рахунок погашення боргу за наданими банкам кредитами для підтримки ліквідності.

У разі завершення або скасування воєнного стану процедура передачі Національним банком України такого майна, розпочата у період дії воєнного стану, завершується з урахуванням особливостей, встановлених цим пунктом.

У разі підписання Президентом цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»