• Посилання скопійовано

Зʼявився план перевірок НБУ на 2024 рік з питань фінмоніторингу та валюти

НБУ оприлюднив план перевірок на 2024 рік з питань фінмоніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства

Зʼявився план перевірок НБУ на 2024 рік з питань фінмоніторингу та валюти

Національний банк України запланував у 2024 році виїзні перевірки з питань фінансового моніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства семи банків та дев’яти небанківських установ.

До переліку банків увійшли:

  • у I кварталі –  АТ КБ "ПриватБанк", АТ "РВС БАНК";
  • у II кварталі – АТ "ОТП БАНК", АТ "БАНК КРЕДИТ ДНІПРО";
  • у III кварталі – АТ "КРИСТАЛБАНК", АТ "АБ "РАДАБАНК";
  • у IV кварталі –  ПАТ "БАНК ВОСТОК". 

До переліку небанківських установ увійшли: 

  • у I кварталі – ТОВ "ФК "МОНБЛАН ФІНАНС" (код за ЄДРПОУ 44413938), ТОВ ФК "ВЕЙ ФОР ПЕЙ" (код за ЄДРПОУ 39626179);
  • у II кварталі – ПОВНЕ ТОВАРИСТВО "ЛОМБАРД "ФІНАНС" (код за ЄДРПОУ 40104971), ТОВ "ОТП Лізинг" (код за ЄДРПОУ 35912126);
  • у III кварталі – ПрАТ "СК "НАДІЙНА" (код за ЄДРПОУ 34350924), ТОВ "НоваПей" (код за ЄДРПОУ 38324133);
  • у IV кварталі – КС "Кредит-СоюЗ" (код за ЄДРПОУ 25204519), ТОВ "АВАНС КРЕДИТ" (код за ЄДРПОУ 43619089), ПрАТ "СК "УЛЬТРА АЛЬЯНС" (код за ЄДРПОУ 33152597).

План виїзних перевірок складено на підставі ризик-орієнтованого підходу, у тому числі враховуючи результати проведеної оцінки ризиків діяльності банків та небанківських установ. 

Річний план оприлюднюється згідно з вимогами пункту 11 розділу II Положення про порядок організації та здійснення нагляду у сфері фінансового моніторингу, валютного нагляду, нагляду з питань реалізації і моніторингу ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), затвердженого постановою Правління Національного банку України від 30.06.2020 № 90

Оприлюднений план перевірок з питань фінмоніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства на 2024 рік (частина I. Перевірки банків).

Оприлюднений план перевірок з питань фінмоніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства на 2024 рік (частина II. Перевірки небанківських установ).

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»