• Посилання скопійовано

НБУ оновить порядок авторизації надавачів фінансових платіжних послуг

Змінами заплановано підключення надавачів фінансових платіжних послуг, надавачів обмежених платіжних послуг до системи е-пошти НБУ для здійснення офіційної комунікації з регулятором

НБУ оновить порядок авторизації надавачів фінансових платіжних послуг

Національний банк України оприлюднив для громадського обговорення проєкт змін до деяких нормативно-правових актів НБУ (далі – Проєкт) щодо авторизації надавачів фінансових платіжних послуг та їх діяльності.

Проєктом пропонується внести зімни до:

  1. Положення про порядок здійснення авторизації діяльності надавачів фінансових платіжних послуг та обмежених платіжних послуг.
  2. Положення про авторизацію надавачів фінансових послуг та умови здійснення ними діяльності з надання фінансових послуг.

Зазначені зміни спрямовані на узгодження нормативно-правових актів Національного банку. Крім того, низку змін спрямовано на вдосконалення регулювання діяльності надавачів фінансових платіжних послуг. Вони передбачають, зокрема:

  • підключення надавачів фінансових платіжних послуг, надавачів обмежених платіжних послуг до системи електронної пошти Національного банку України для здійснення офіційної комунікації з регулятором;
  • виключення функції здійснення первинного фінансового моніторингу з операційних функцій.

Ознайомитися з матеріалами до обговорення можна за посиланням: 

Зауваження та пропозиції до Проєкту в довільній формі приймаються до 23 січня 2024 року на електронну адресу Національного банку України: NBFI.regulations@bank.gov.ua або на поштову адресу: вул. Інститутська, 9, м. Київ-8, 01601.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»