• Посилання скопійовано

Порядок організації касової роботи та захисту приміщень фінустанов оновлять

НБУ пропонує облаштувати системами технологічного відеоконтролю приміщення фінансових установ, де здійснюються касові операції

Порядок організації касової роботи та захисту приміщень фінустанов оновлять

Національний банк України пропонує для громадського обговорення оновлення порядку організації касової роботи та захисту приміщень фінансових установ.

Зокрема, регулятор пропонує облаштувати системами технологічного відеоконтролю приміщення фінансових установ, де здійснюються касові операції. Йдеться про банки та юридичні особи, що отримали ліцензію на здійснення операцій з готівкою та здійснюють діяльність з оброблення та зберігання готівки.

Це дасть можливість підвищити якість як внутрішнього контролю з боку банків та юридичних осіб, так і контролю з боку Національного банку за проведенням касової роботи, а також під час здійснення перевірок банків стосовно дотримання ними вимог законодавства з питань фінансового моніторингу та валютного законодавства.

Для цього передбачається:

Відповідні норми містить проєкт постанови Правління Національного банку України "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України з питань готівкового обігу" (далі – Проєкт).

Щоб надати можливість банкам та юридичним особам належним чином підготуватися до виконання зазначених вимог, передбачається певний перехідний період до набрання чинності постановою після її прийняття Правлінням Національного банку.

Ознайомитися з матеріалами для обговорення можна за посиланням:

Зауваження та пропозиції до проєкту приймаються до 19 лютого 2024 року за визначеною формою.

Нагадаємо, що з серпня 2022 року діє зобов’язання для небанківських фінансових установ та операторів поштового зв’язку, які здійснюють торгівлю валютними цінностями, мати систему технологічного відеоконтролю за обслуговуванням клієнтів.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»