• Посилання скопійовано

НБУ працює над обмеженням карткових переказів, – Гетманцев

За словами Гетманцева, Національний банк наразі працює над підготовкою законопроєкту про обмеження карткових переказів. Однак вони стосуватимуться лише незначної частки безготівкових операцій громадян

НБУ працює над обмеженням карткових переказів, – Гетманцев

УНІАН розповідає, що Національний банк наразі працює над підготовкою законопроєкту про обмеження карткових переказів. Однак вони стосуватимуться лише незначної частки безготівкових операцій громадян. Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв’ю «Укрінформу».

«Обмеження не стосуватимуться 99% безготівкових операцій, які здійснюються кожним із нас щодня. Йдеться лише про певні аномальні операції, які використовуються торговцями наркотиками, нелегальними спиртом та тютюном, а також представниками нелегального грального бізнесу для здійснення протиправної діяльності. Це великі злочинні "бізнеси", які намагаються залучити до своїх схем багатьох фізичних осіб», – зазначив нардеп.

За його словами, абсолютна більшість безготівкових операцій населення є типовими. Але нетиповою є операція, коли пенсіонер на свою картку збирає гроші від 100 незнайомих йому людей.

«На жаргоні злочинців це називається "дропер", коли пенсіонер віддає свою картку мов би "в оренду" і за невеличкий відсоток акумулює на ній надходження від невідомих людей, а потім перекидає ці кошти злочинцю. Це я як приклад навів, варіанти схем можуть бути різні. Таким ось операціям Нацбанк і пропонує протидіяти. Система безготівкових розрахунків не може використовуватися для злочинної діяльності, це очевидно. Тому позиція НБУ для мене є абсолютно зрозумілою», – вказав парламентар.

Він додав, що аномалії потребують пояснень. Це не означає, що людина не може користуватися послугами банків. Якщо пояснить, звідки і за що ці кошти, то рахунок розблокують, до власника не буде жодних питань.

Джерело: УНІАН

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»