• Посилання скопійовано

Розширення переліку підстав розкриття банками банківської таємниці: прийнято за основу законопроєкт

Метою прийнятого у І читанні проєкту № 9235 є забезпечення законодавчого врегулювання для розкриття банками банківської таємниці, на запит нотаріусів для встановлення опіки над майном безвісно відсутньої особи або особи, зниклої безвісти за особливих обставин

Розширення переліку підстав розкриття банками банківської таємниці: прийнято за основу законопроєкт

Верховна Рада прийняла за основу урядовий законопроєкт щодо розширення переліку підстав розкриття банками банківської таємниці.

Йдеться про внесення змін до законодавчих актів України щодо окремих питань розкриття банківської таємниці та заходів щодо встановлення опіки над майном фізичної особи, яка визнана безвісно відсутньою, або особи, зниклої безвісти за особливих обставин, № 9235.

Вказаний законопроєкт було розроблено Мінреінтеграції. Позицію Уряду на пленарному засіданні Верховної Ради 23 травня представив заступник Міністра з питань реінтеграції ТОТ Роман Усенко.

Метою проєкту закону є забезпечення законодавчого врегулювання для розкриття банками інформації, яка становить банківську таємницю, на запит нотаріусів для встановлення опіки над майном безвісно відсутньої особи або особи, зниклої безвісти за особливих обставин.

Крім того, нотаріуси зможуть отримувати дані про рахунки, кошти, рухоме майно та інше.

Це сприятиме захисту прав членів сімей таких осіб.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»